Serie A

Serie A är FBC:s succéartade tävlingsform som har hållit på sedan 2011. Serien är öppen för alla, gammal som ung, nybörjare eller licensierad spelare – det är också charmen med turneringarna! Det går bra att komma med sina kompisar eller helt själv, oavsett så blir man inför varje match lottad att spela med en ny person och mot ett nytt motstånd. På så vis är det ett lättsamt och roligt sätt att lära känna nya människor, få tips för att förbättra sitt spel eller kanske hjälpa någon.

2023

  • Torsdag 18 maj
  • Söndag 28 maj
  • Tisdag 6 juni
  • Söndag 11 juni
  • Söndag 9 juli
  • Lördag 19 augusti
  • Söndag 27 augusti
  • Lördag 9 september

Anmälan:

Alla är välkomna att delta i FBC Serie A . Anmälan måste göras både på plats (först till kvarn) och på WWW.BEACHGEARS.SE, så se till att skaffa ett konto där i god tid innan Serie A.  Anmälan på plats öppnar strax efter 10. Betala inte förrän du är där och vet att du får en plats. Spara däremot swish-koden du får när du anmäler dig på beachgears.
Matcherna startar ca kl 11 och vi planerar att vara klara kl 15. Observera att dagarna och tiderna kan ändras på grund av vädret eller andra oförutsedda händelser, kolla därför alltid Facebookeventet. För Serie A så har vi satt en gräns på max 40 deltagare och det är först till kvarn som gäller. En anmälan på eventet på Facebook garanterar alltså inte att man får en plats men uppskattas!

FBC Serie A anpassas till antal deltagare, men spelas alltid till visst antal poäng – är det få deltagare spelar vi längre set, fler deltagare innebär kortare matcher. Oftast spelar vi till 15 poäng. Serien spelas i mixed-form (en herr och en dam per lag) så långt det är möjligt. Först till bestämd poäng vinner matchen (man behöver inte vinna med två poängs skillnad alltså).

Kostnaden:

För medlemmar i Fyrisbeach är kostnaden 30 kr per deltävling eller 110 kr för hela säsongen. För icke medlemmar är kostnaden 70 kr per deltävling.

Nomineringar:

Vi uppmuntrar det sociala umgänget och brukar därför ha en nomineringslåda, där alla skriftligt kan nominera en person som de tycker gjort något extra bra under dagen. Det får vara av vilken anledning som helst, men nomineringen ska alltid motiveras. Exempel på motiveringar kan vara: “för sina grymma försvarsräddningar“, ”för att han alltid är så glad”, “för att hon hjälpte mig med min bagger” eller någonting helt annat! I slutet av dagen läser vi upp alla nomineringar och väljer ut några stycken som får ett litet pris. Vi vill särskilt uppmuntra till att helt nya deltagare nomineras så att de känner sig välkomna till Serie A och Fyrisbeach!

Lottningen:

Lottningen sköts av ett program som utvecklats speciellt för FBC Serie A som ser till att alla får spela och vila lika mycket. Mixade lag prioriteras så långt det går, men om vi blir olika antal damer och herrar kan konstellationerna bli andra också.

Det går utmärkt att ta en paus under dagen om man så vill, kanske för att titta till sitt barn som sover eller för att äta lite, eller bara för att man är slut efter allt spelande. Allt man behöver göra är att meddela arrangörerna att man vill vila och sedan igen när man är redo för spel. Det går även bra att komma senare eller gå tidigare, dock är det viktigt att veta att den som kommer sent riskerar att få vila flera matcher i rad innan han eller hon får spela för att ‘vila ikapp’ de som redan vilat några matcher. Detta för att man inte ska kunna komma sent och sedan få spela alla kvarvarande matcher. Vi försöker göra det så rättvist som möjligt helt enkelt!

Vinnare:

Varje deltävling utses den med flest vinster för dagen till segrare och premieras med ett litet pris. Vi lottar dessutom ut priser bland deltagarna varje deltävling. Om du är medlem i föreningen Fyrisbeach kan du samla poäng från varje tävling som du sedan tar med dig i fortsättningen av serien. När serien avslutas i slutet av sommaren koras en dam- och en herrvinnare. Slutvinnaren koras baserad på bästa resultat av 6 deltävlingar (vilket gör att man kan lugnt vara borta en gång och ändå ha chans till den ärofyllda slutsegern!)

Regler:

Vi spelar enligt beachvolleyregler som betyder att man inte får använda fingerslag på första eller sista tillslaget, man får inte vidröra nätet eller störa motståndarna på deras planhalva osv. Ofta är det en bedömningsfråga och där lägger vi nivån efter nivån på spelarna. Det är ni som spelar som gör bedömningen gemensamt. Är det en nybörjare så kan bedömningen vara lite snällare, för någon som spelat mycket så kan den vara lite hårdare. Vid oklarheter är det aldrig fel att spela om bollen istället för att diskutera alltför länge.

Vid frågor får ni gärna kontakta någon av arrangörerna via Facebook: Stefan Svahn, Mattias Josefsson, Oscar Chirico, Simon Laestander, Martin Scholl, Naomi Langstraat, Marike Boger.

Varmt välkommen!